Česká unie sportu podává další trestní oznámení kvůli Sazce

Kvůli krachu Sazky padlo další trestní oznámení. Česká unie sportu konkrétně viní někdejšího generálního ředitele Sazky a předsedu představenstva Aleše Hušáka, že zmařil záchranu společnosti před insolvencí v lednu 2011. Unie je pokračovatelem ČSTV, který byl v inkriminované době hlavním akcionářem Sazky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák končí v představenstvu Sazky, chce se věnovat novým výzvám

Aleš Hušák končí v představenstvu Sazky, chce se věnovat novým výzvám | Zdroj: ČTK

Předseda České unie sportu Miroslav Jansta viní Aleše Hušáka také z toho, že lidem z Výkonného výboru ČSTV nedával pravdivé informace o stavu společnosti:

„Vždy měl řadu odpovědí, které neodpovídaly realitě, kdy fabuloval a vytvářel dojem, že všechno je zajištěno, všechno je zabezpečeno,“ tvrdí Jansta.

Aleš Hušák Českému rozhlasu řekl, že stejné informace jako on měli i dva členové Výkonného výboru ČSTV, kteří byli také členy představenstva.

Sportovní funkcionář vytýká Hušákovi také to, že nezvládl vyjednat klubové financování. To bývalý šéf Sazky odmítá. Podle něj valná hromada konaná v červenci 2010 jím navržený způsob financování schválila.

Jan Herget, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme