Každá třetí vloni zkontrolovaná restaurace porušila předpisy, zjistila inspekce

Kvůli špíně, plísním a dlouho neuklizeným odpadkům musela loni Státní zemědělská a potravinářská inspekce zavřít více než 140 restaurací. V některých z nich našli inspektoři i myši. Celkem odhalili různá provinění u třetiny z 1500 zkontrolovaných provozoven. Kontrolu restaurací, hospod a barů má inspekce na starosti teprve od loňska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tato kuchyně závisí na dobrých kontaktech s místními zemědělci

Tato kuchyně závisí na dobrých kontaktech s místními zemědělci | Foto: Jiří Hošek

„Jsou i případy, že tam pracují lidé, kteří nejsou v tom daném oboru vyučení, nemají ani možná základní hygienické návyky, a proto ty provozy vypadají tak, jak vypadají,“ říká vedoucí odboru kontroly potravinářské inspekce Jindřich Pokora.

Český spotřebitel chce stejnou kvalitu potravin jako západní, potvrdil průzkum SZPI

Číst článek

Ministerstvo zemědělství loni posílilo inspekci o desítky lidí ve všech oblastech kontroly. Dalších dvacet přibude letos, slíbil šéf resortu Marian Jurečka (KDU-ČSL):

„Já věřím tomu, že v období dvou nebo tří let, dokážeme provozovatele dostat na nějakou vyšší úroveň. Že budou splňovat standardy, bude uklizeno a podobně.“

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme