Kopřivnická Tatra jde do dražby, vyvolávací cena je 200 milionů korun

O dalším osudu podniku Tatra rozhodne dnešní dražba. Krajský soud v Ostravě totiž odmítl na podnik vyhlásit insolvenční návrh. Tatra se nabízí za vyvolávací cenu 200 milionů korun. Zájemce o dražbu musí složit 100 milionů. Jeden subjekt už požadovanou částku zaplatil, skutečný zájem o podnik se ukáže ale až během samotné dražby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak TATRA, tatrovka

Znak TATRA, tatrovka | Foto: Jakub Říšský

Zraky obyvatel Kopřivnice se dnes upínají k západočeskému Chebu. Právě tam v sídle exekutorského úřadu se bude dražit automobilka Tatra, která dává práci 1600 zaměstnanců.

„Tady je situace všude špatná, co si najdeme, nevím. Nebo je to možná naše jediná a poslední šance, že nás prodají a něco se bude dít. Nikdo neví nic,“ přemýšlí nahlas o plánované dražbě Jana Halasová, která v Tatře pracuje.

Dávnou slávu automobilky si lidé už mohou spíše připomenout v nedalekém muzeu. Jenže o Tatru se teď více než historici zajímají byznysmeni a právníci. Šéfové automobilky oznámili, že chystaná dražba a vstup nového majitele je záchranou, jinak by se od příštího týdne mohla zastavit výroba.

Těsně před dražbou ovšem přišel návrh na insolvenci a napětí stoupalo, soud insolvenční návrh zamítl. Dražbu může ohrozit jediná věc, pokud se přihlásí s insolvenčním návrhem další věřitel.

Spolu s kopřivnickou automobilkou Tatra se bude dražit také unikátní sbírka jejích vozidel. K mání tak bude i bílý kabriolet původně vyrobený pro Stalina.

Historie automobilky Tatra v Kopřivnici | Foto: ČTK

Andrea Brtníková, Klára Bílá, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme