Mladoboleslavská Škoda zastaví kvůli povodním výrobu

Mladoboleslavská automobilka Škoda zastaví výrobu kvůli nedostatku náhradních dílů. Velká voda totiž vyplavila chrastavský závod společnosti Grupo, která jí dodává stropní panely. Výpadek postihne výrobu oktávií, fabií, roomsterů i superbů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka. Ilustrační foto

Automobilka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Zastavení výroby potvrdil mluvčí firmy Jaroslav Černý. Výroba se v největší české automobilce zastaví ve čtvrtek přesně ve dvě hodiny odpoledne. Odstávka se bude týkat modelů Fabia a Octavia v Mladé Boleslavi, a tím pádem i modelu Octavia ve Vrchlabí. V pátek po 14. hodině má být ukončena i výroba vozu Octavia Tour.

„Co se týče kasinského závodu, tam vyrábíme modely Yeti, Roomster a Superb. Tam dojde ke zrušení mimořádné noční směny, která byla plánována z pátku na sobotu, a sobotní ranní směny,“ řekl Jiří Černý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Černý ze Škody Auto o výrobě vozů v nejbližších dnech v Ozvěnách dne Radiožurnálu.mp3

Dodal, že výrobu bude možné normálně zahájit příští pondělí, pokud zaplavený dodavatel obnoví v nejbližších dnech výrobu.

Podle informací odborů zaměstnanci zůstanou doma, o peníze ale nepřijdou, dostanou běžnou mzdu.

Vedení údajně doufá, že se výroba rozjede opět příští týden, k této otázce se ale zatím nikdo oficiálně nevyjádřil.

Výpadek chrastavské továrny se zřejmě dotkne i kolínské automobilky. Do konce týdne je v něm celozávodní dovolená, takže rozhodnutí o zastavení výroby přijde nejdříve příští týden.

Jana Huzilová, Veronika Sedláčková, Jan Piroch, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme