Mobilní operátoři zastavují dobíjení kreditu přes Sazku

Mobilním operátorům došla se Sazkou trpělivost a pozastavují dobíjení kreditu přes její terminály. Loterijní společnost jim totiž dlouhodobě neplatí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto)

Sídlo společnosti Sazka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Jako první dobíjení odpoledne zastavila Telefonica O2. Od půlnoci z dneška na zítřek nebude možné přes terminál dobít ani předplacené karty Vodafonu.

Dohodu Sazky s mobilními operátory odsouhlasil i předběžný insolvenční správce Josef Cupka. Závazky společnosti vůči operátorům se podle nej vyšplhaly k řádům stovek milionů korun.

Vybrané peníze za dobití si Sazka ponechává i přesto, že jí náleží jen malá provize z hodnoty kreditu. Opatření tak má podle Cupky chránit operátory, aby dluh dále nenarůstal.

Smůlu mají i majitelé speciálních hráčských účtů, na kterých si u Sazky složili zálohu pro sázení. Když ji chtějí vrátit nazpět, dostanou e-mail, že až do rozhodnutí soudu o uzavření smlouvy mezi Sazkou a firmou Gladiolus o úvěrovém financování jim firma depozit nevyplatí.

Nově pak dnes své pohledávky za Sazkou za 215 milionů korun přihlásila do insolvenčního řízení i Česká spořitelna.

Martin Drtina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme