Budoucnost automobilky Opel v Antverpách je stále nejistá

Pracovníci závodu automobilky Opel v Antverpách napjatě čekají, co s nimi bude. Do konce září měl totiž majitel značky Opel, americká společnost General Motors, najít investora, který by továrnu převzal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna Opel v belgických Antverpách

továrna Opel v belgických Antverpách | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Podle zpravodaje Českého rozhlasu Pavla Nováka ale zatím stále není jasné, zda automobilku někdo převezme, nebo zda skončí. Ve hře jsou podle něj dva investoři, jeden z Číny a druhý ze Spojených států. Výsledek jednání by podle Nováka měl být oznámen příští týden.

Přehrát

00:00 / 00:00

O budoucnosti automobilky Opel v Antverpách mluvili na Rádiu Česko zpravodaj Českého rozhlasu Pavel Novák a redaktor serveru Autoweek.cz Vladimír Rybecký.

Pokud by se továrnu nepodařilo prodat, společnost General Motors ji do konce roku uzavře. O práci by v ní přišlo asi dvanáct stovek zaměstnanců. Další místa by ztratili lidé v subdodavatelských firmách nebo v antverpském přístavu.

V záchraně továrny se angažovala i vláda belgického regionu Vlámsko. Podařilo se dojednat vysoké odstupné pro polovinu zaměstnanců závodu, kteří o práci přišli už letos v červnu.

Pavel Novák, Ladislav Dvořák, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme