Eurozóna a MMF půjčí Řecku dalších 8 miliard eur

Ministři financí eurozóny na dnešní schůzce v Bruselu schválili uvolnění další části finanční pomoci Řecku. Athény dostanou 8 miliard eur ve formě půjček, na kterých se kromě eurozóny z části podílí i Mezinárodní měnový fond (MMF).

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministři financí eurozóny na jednání v Bruselu

Ministři financí eurozóny na jednání v Bruselu | Zdroj: Reuters

Eurozóna pomoc podmínila písemným slibem hlavních řeckých politických seskupení, že budou pokračovat s reformami, na kterých se dohodli s mezinárodními partnery - ať už volby v příštím roce vyhraje kdokoli.

Půjčku měly Athény dostat už před časem. Vše se ale zkomplikovalo, když se šéf pravicové opozice Antonis Samaras odmítal písemně zavázat k pokračování reforem.

Samaras ale nakonec poslal Unii dopis, ve kterém slíbil podpořit druhý záchranný balík připravený eurozónou a Mezinárodním měnovým fondem v objemu 130 miliard eur.

Jitka Malá, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme