Libra je v piruetě. Sílí a oslabuje v závislosti na průběžných výsledcích referenda o EU

Libra reagovala na současné průběžné výsledky britského referenda, které dvě hodiny po půlnoci vypovídají o těsné převaze zastánců brexitu, poklesem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská libra po referendu zamotala hlavu mnoha makléřům (ilustrační foto)

Britská libra po referendu zamotala hlavu mnoha makléřům (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Britská libra po oznámení výsledků v Sunderlandu, kde výrazně zvítězil brexit, prudce klesla na 1,4804 za dolar, oproti kterému ztratila dva centy.

Krátce po uzavření volebních místností přitom libra vůči dolaru posílila na nové šestiměsíční maximum 1,4996 USD. Na twitteru uživatelé píší, že jde o největší propad od krize v roce 1976.

Hlasování v referendu skončilo ve čtvrtek ve 23 hodin našeho času, jasno o výsledcích by mohlo být dnes okolo 5. hodiny ranní. Konečné výsledky přislíbila volební komise Britům oznámit v čase snídaně.

Prozatím byly sečteny hlasovací lístky v britském zámořském území Gibraltaru, na skotském souostroví Orkneje, Newcastlu, Sunderlandu a Clackmannanshire.

S výjimkou Sunderlandu všude zvítězili příznivci unijní budoucnosti Spojeného království, naopak v Sunderlandu se 61,3 procenta voličů vyslovilo pro rozluku s Bruselem.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme