Merkelová: Soukromý sektor musí být odpovědný za stabilitu eura

Německá kancléřka chce, aby do budoucnu odpovědnost za stabilitu eura převzali i soukromí věřitelé. Není možné, aby investoři nenesli žádnou odpovědnost, prohlásila v Bundestagu německá kancléřka Angela Merkelová. Její výroky o velkých potížích eura přispěly k neklidu na finančních trzích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: The Council of the European Union

Podle kancléřky Merkelové ekonomika musí sloužit lidem, ne naopak. A odpovědnost za stabilitu eura musí převzít i soukromý sektor. V Německu, které ponese zhruba 30 procent zátěže spojené s chystanou pomocí Irsku, si některá média kladou otázku, zda bude Německo postupně zachraňovat jednu evropskou zemi za druhou, například zda po Irsku se dostane do stejných potíží také Španělsko a Portugalsko.

Prezident německé průmyslové komory Hans Heinrich Mann soudí, že záchranné manévry jsou v tuto chvíli nevyhnutelné, vzhledem k tomu, že bankovní krize ještě není u konce, je ale nutné okamžitě přijmout taková opatření, aby kvůli potížím několika bank nedocházelo k otřesům celého finančního trhu.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme