Přední němečtí manažeři navrhli omezení svých odměn. Chtějí předejít vládu

Vrcholní němečtí manažeři přišli s návrhem, aby byl stanoven strop pro jejich vysoké odměny. V dopise šéfům firem obchodujících na burze to navrhují člen dozorčí rady Commerzbank a bývalý finanční ředitel firmy Daimler. Důvodem iniciativy jsou obavy, aby s podobným návrhem nepřišla německá vláda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porušování pracovních práv je v Česku častým jevem

Porušování pracovních práv je v Česku častým jevem | Foto: Free Digital Photos

Německé ekonomice se vede dobře. Řada německých firem dosahuje rekordních zisků a rekordní jsou i odměny pro vrcholné manažery.

Pozdvižení v očích veřejnosti vyvolala zpráva, že šéf Volkswagenu Martin Winterkorn dostal za loňský rok odměnu ve výši 16 600 000 eur a šéf firmy Siemens částku přesahující osm milionů.

Mezi politiky, především uvnitř SPD, se proto objevily hlasy volající po zavedení určitých hranic.

Návrh, se kterým dva přední manažeři oslovili své kolegy, tak není gestem skromnosti, ale snahou předejít pevné právní úpravě, s níž by mohla vláda v předvolebním roce přijít.

Klára Stejskalová, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme