Jeden člověk nepřežil srážku dvou malých letadel ve Švýcarsku

Po srážce dvou malých letadel ve Švýcarsku zemřel jeden člověk. Neštěstí se stalo na letecké show ve městě Dittingen nedaleko Basileje. Podle snímků, které se objevily na Twitteru, jeden z letounů narazil zespoda do druhého. Mrtvý je jeden z pilotů. Druhý ze svého stroje seskočil na padáku a je podle tamní policie v bezpečí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Třebíči havarovalo dvoumístné letadlo

V Třebíči havarovalo dvoumístné letadlo | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Mluvčí letecké show v Dittingenu Daniel Fierchter agentuře AP srážku potvrdil a uvedl, že záchranné týmy už jsou na místě nehody.

Podle švýcarských médií dvě malá letadla byla součástí formace tří letadel s názvem Grasshopper. Jednalo se o stroje C42 Ikarus.

Třetí letadlo přistálo bezpečně na zem. Letecká show, která se v Dittingenu koná každoročně, byla zrušena.

Za víkend jde v Evropě již o druhou vážnou nehodu na leteckých přehlídkách. V sobotu se na rušnou dálnici na jihu Anglie zřítila po nezdařeném akrobatickém prvku historická stíhačka, zahynulo nejméně sedm lidí. Ve čtvrtek se na Slovensku srazila dvě menší letadla s parašutisty, kteří nacvičovali hromadný seskok. Nehodu nepřežilo sedm lidí.

ČTK, Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme