Do Francie míří blízcí obětí zříceného airbusu, Lufthansa vyslala dva speciály

Z Düsseldorfu a Barcelony odletěly dva speciály Lufthansy. Německé aerolinky je vypravily pro příbuzné a blízké přátele obětí leteckého neštěstí v Alpách na jihu Francie. Na letišti v Marseille se příbuzných ujmou psychologové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbuzní obětí se vydají do města Seyne des Alpes blízko leteckého neštěstí, kam už včera dorazili první pozůstalí.

Místní radnice počítá s osmi stovkami lidí, kteří chtějí být co nejblíže svým nejdražším, kteří zemřeli ve zříceném Airbusu 320 aerolinek Germanwings.

Na místě budou blízké obětí očekávat čtyři týmy psychologů a na čtyřicet tlumočníků.

SLEDUJEME ONLINE: Kokpit opustil kapitán, kopilot následně záměrně zahájil klesání

Číst článek

Pro pozůstalé je podle psychologů důležité konfrontovat se s neštěstím přímo na místě a vyrovnat se s tragickou skutečností. Záchranáři už vyprostili těla prvních obětí.

Někteří pozůstalí mají o události potřebu mluvit, jiní mlčí. S každým psychologové pracují jinak. Na letišti v Düsseldorfu byli psychologové k dispozici už v den tragédie i ve středu. Podle nich pomůže i to, když vezmou někoho, kdo přišel v letadle o člena rodiny nebo někoho blízkého, za ruku a mlčí s ním.

Letecké neštěstí ve Francii prý zkomplikuje přebudování Lufthansy

Číst článek

Vedoucí psychologického týmu v německém Porýní Uwe Röske uvedl, že si pozůstalí nechtějí připustit, že jsou jejich nejbližší mrtví. Drží se posledních záblesků naděje, že jsou naživu.

Pavel Polák, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme