Francie zažije další protesty. V zemi už dochází pohonné hmoty

Paříž a mnoho jiných francouzských měst zažije další demonstrace proti důchodové reformě. Zároveň mají pokračovat stávky v dopravě. Očekává se, že dnešní demonstrace bude v menším rozsahu než v předchozích dnech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka v Paříži proti důchodové reformě

Stávka v Paříži proti důchodové reformě | Foto: Jan Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

Nyní je ještě příliž brzy odhadnout, zda do ulic přijde méně lidí než 2. října. To je adekvátní srovnání, protože tehdy byla také sobota. Nicméně napětí je dnes mnohem vyšší, protože všem francouzským deníkům dominují velké titulky na prvních stranách v souvislosti se situací kolem benzínu.

Na mnoha místech ve Francii se u benzínových čerpadel se může čerpat benzín čí nafta je maximálně do hodnoty padesáti eur. Nejhorší situace je na západě Francie. Zásoby pohonných hmot má Francie podle vládních činitelů tak na šestnáct dní.

Vůdce odborové centrály Bernard Thibault prohlásil, že pokud bude senát o reformě hlasovat a schválí ji, což se má stát ve středu, určitě to nebude znamenat zastavení akcí.

Jan Šmíd, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme