Francouzská policie odblokovala sklady pohonných hmot

Problémy v zásobování pohonnými hmotami ve Francii trvají už týden. V noci policie odblokovala některé sklady pohonných hmot, které obsadili odboráři na protest proti důchodové reformě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

protesty u brány rafinéririe Grandpuits

protesty u brány rafinéririe Grandpuits | Zdroj: ČTK

Potrubím začaly proudit milióny litrů paliva. Vláda musela nasadit policejní jednotky, protože zemi hrozí kolaps kvůli nedostatku pohonných hmot. Na suchu se ocitla čtvrtina francouzských čerpacích stanic.

Situace se ale neuklidňuje. Pokračují protesty studentů, chaos je také ve veřejné dopravě. Cestující už jsou značně nervózní a na přeplněné vlaky a soupravy metra reagují podrážděně. Odboráři zablokovali letiště v Nantes, Toulouse a Clermontu a podobný druh protestů chystají u největšího pařížského mezinárodního letiště v Roissy.

Napětí vrcholí. O konečné podobě důchodové reformy má nejspíš zítra hlasovat Senát. Vláda stále odmítá od základní podoby zákona o důchodech upustit.

Milan Kopp, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme