Merahův bratr byl obviněn z podílu na vraždách v Toulouse

Bratr vraha z Toulouse Abdelkader Merah byl obviněn z podílu na vraždách vojáků a židovských školáků. Dosud z nich byl viněn jen Mohamed Merah.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Převoz Abdelkadera Meraha do zařízení protiteroristického oddělení SDAT na pařížském předměstí Levallois-Perret

Převoz Abdelkadera Meraha do zařízení protiteroristického oddělení SDAT na pařížském předměstí Levallois-Perret | Zdroj: ČTK

Předběžné obvinění, které vznesli francouzští žalobci, znamená, že existuje silné podezření ze spáchání trestného činu. Zároveň soudcům dává více času na vyšetřování.

Dosud byl ze všech útoků a vražd viněn jen mladší Mohamed Merah, kterého při bezpečnostní akci v Toulouse zastřelil policejní odstřelovač.

Devětadvacetiletý Abdelkader popírá, že svému o šest let mladšímu bratrovi s útoky pomáhal. Prohlásil však, že je na bratrovy činy hrdý a že se podílel na krádeži skútru, na kterém Mohamed jezdil na místa činů.

Mohamed Merah mezi 11. a 19. březnem postřílel sedm lidí včetně tří židovských dětí. Nakonec se ho podařilo najít a elitní jednotka ho po dvoudenním obléhání ve čtvrtek zastřelila v jeho bytě v Toulouse.

Zdenka Turková, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme