Na místě masakru v Bratislavě opět zasahovala policie. Šlo ale o planý poplach

V bratislavské čtvrti Devínská Nová Ves, místě včerejšího krvavého masakru, opět zasahovala policie. Prověřovala telefonát, který oznámil, že je v ulici bomba. Pyrotechnici pod jedním z aut našli krabici s neznámým obsahem. Naštěstí šlo o planý poplach.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté na místě střelby v Devínské Nové Vsi

Policisté na místě střelby v Devínské Nové Vsi | Zdroj: ČTK

Podle mluvčí bratislavské policie nešlo o anonym, ale na tísňovou linku policie volal jeden z obyvatelů Eisnerovy ulice, která je v oblasti, kde se včera střílelo, a oznámil, že má pod svým autem nějaký podezřelý balíček. Údajně mělo jít o krabici od bot.

Policie dorazila na místo a potvrdila, že by se mohlo jednat o výbušninu. Celou ulici proto opět uzavřela. Přivolaní pyrotechnici pak v krabici ale nic podezřelého nenašli.

Přehrát

00:00 / 00:00

S aktuálními informacemi se z Bratislavy přihlásil do Ozvěn dne zpravodaj ČRo Vojtěch Berger.

Motivem střelce mohly být sousedské vztahy i drogy

Auto, pod kterým byla krabice od bot, bylo zaparkovano v ulici sousedící s tou, kde včera došlo k masakru, který šokoval celé Slovensko. 48letý muž zastřelil se samopalem sedm lidí a potom spáchal sebevraždu.

Jak v ozvěnách dne uvedl, zpravodaj ČRo Vojtěch Berger, jedním z motivů tragédie mohly být sousedské vztahy. Pachateli podle sousedů mělo údajně vadit, jak hlučně se chová romská rodina, která se nakonec stala hromadnou obětí jeho řádění.

Další možností, o které se spekuluje, jsou podle zpravodaje drogy. Vodítek na drogovou scénu je podle něj víc. Sídliště Devínská Nová Ves má podle jeho obyvatel problémy s měkkými drogami.

„Podle některých obyvatel paneláku, kde se střílelo, byla do drogového obchodu právě zapletena rodina, na kterou muž zaútočil. Mělo jít dokonce prý o pomstu, protože Romové měli do drog namočit i syny včerejšího střelce. Jsou to ale jen spekulace. Policie samotná nic oficiálního o možném motivu zatím neřekla,“ uvedl zpravodaj.

Vrah se věnoval sportovní střelbě

Podle šéfa slovenského deníku Sme Marka Chorvatoviče se nepotvrdila informace, že je střelec bývalým vojákem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na podrobnosti případu střelby v Bratislavě se Rádio Česko zeptalo slovenského novináře Marka Chorvatoviče z deníku Sme

„Asi to vycházelo z toho, že jeho vášní bylo střelectví, o čemž svědčí toho, že se u něho našlo šest zbraní. Byl to člen střeleckého sportovního klubu, pravidelně chodil na soutěže a zbraň, ze které střílel, měl legálně,“ řekl pro Rádio Česko Chorvatovič.

Pachatel se podle jeho zdrojů jevil jako samotář, ale nic nenasvědčovalo tomu, že byl se chystal k takovému činu. K motivu Chorvatovič řekl, že je zatím předčasné o něm spekulovat.

„Svědectví sousedů se v mnohém různí, objevilo se mnoho fám. Zatím neexistuje žádný přesvědčivý důkaz o tom, že jeho motivem nutně musela být rasová nenávist. Potvrdit nějaký prioritní směr pátrání by bylo ještě předčasné,“ podotkl slovenský novinář.

Martin Hromádka, Vojtěch Berger, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme