Na řecké ostrovy nepřestávají přijíždět z tureckého pobřeží imigranti ze Sýrie

Desítky běženců ze Sýrie se dnes vylodily na pláži řeckého ostrova Kos nedaleko tureckého pobřeží. Místní policie situaci okamžitě řeší. Příchozí registruje a po několika dnech odesílá k vyřízení jejich žádostí do Atén. Od začátku roku už přes Egejské moře přijelo do Řecka 40 tisíc ilegálních přistěhovalců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Registrace běženců na řeckém ostrově Kos

Registrace běženců na řeckém ostrově Kos | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Policista, který se představil jako Spiros, vybral od nových utečenců pasy a ty bez dokladů nechal zapsat na seznam. Policie je odvezla k první registraci.

Před policejní stanicí ale každý den postává několik desítek dalších žadatelů o azyl, kteří se snaží dostat z Řecka dál do Evropy.

Pan Walid se chce vydat do Německa nebo Švédska, protože chce do svobodné země, kde by mohl studovat a pracovat. V Damašku studoval na právnické fakultě.

Turisté si pobyt na řeckém ostrově Kos pochvalují, s žádnými uprchlíky se nepotkávají

Číst článek

Vedle stojící čtyřicátník pan Muhamad chce do Evropy tak na tři roky, než se situace doma v Sýrii uklidní, a pak se prý uvidí. Policie už mu řekla, že pojede příštím trajektem do Atén, kde se bude jeho případ posuzovat. Proto čeká před policejní stanicí, aby odjezd dál na západ nezmeškal.

Maďarsko postaví kvůli běžencům u hranice se Srbskem čtyřmetrový plot

Číst článek

Registrace běženců na řeckém ostrově Kos | Foto: Pavel Novák

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme