Nečas na návštěvě v Bratislavě: Vztahy máme velmi dobré

Vztahy mezi Českou republikou a Slovenskem jsou velmi dobré. V Bratislavě to po setkání se svou slovenskou kolegyní Ivetou Radičovou prohlásil premiér Petr Nečas. Podle něj tomu napomohly výsledky voleb v obou zemích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská premiérka Iveta Radičová uvítala v Bratislavě českého premiéra Petra Nečase.

Slovenská premiérka Iveta Radičová uvítala v Bratislavě českého premiéra Petra Nečase. | Zdroj: ČTK

Česko i Slovensko teď podle Nečase čelí podobným problémům, mimo jiné musejí zastavit zadlužování a posílit energetickou bezpečnost. „Je nezbytné konsolidovat veřejné finance v obou zemích. Je nezbytné zastavit zadlužování v obou našich zemích,“ řekl Nečas.

„Čelíme výzvám v oblasti energetické bezpečnosti, to znamená na jedné straně rozvoj jaderného programu, na straně druhé nutnost nebýt jednostranně závislý v dodávkách klíčových energetických surovin. Čelíme také výzvám pokračujícího integračního procesu v rámci Evropské unie,“ dodal premiér.

Pokud parlamenty schválí programová prohlášení obou vlád, budou se premiéři Česka a Slovenska setkávat na Moravě. Nečas a Radičová si také budou vyměňovat zkušenosti z řešení ekonomických problémů. Petr Nečas mimo jiné také vyjádřil pochopení pro postoj Bratislavy k některým krokům Maďarska a varoval před jakoukoliv nestabilitou v regionu.

„Jakýkoliv náznak politického napětí mezi dvěma členskými zeměmi Evropské unie v tomto středoevropském regionu za stavu stávající globální ekonomické krize se může velmi snadno nepříznivě odrazit i v ekonomické oblasti. To je také jeden z důvodů, proč my máme zájem na maximálně stabilních vztazích v rámci Visegrádské čtyřky,“ řekl český premiér.

Jakub Šídlo, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme