Největší britské letiště Heathrow ruší kvůli sněhu i nadále stovky letů

Obří londýnské letiště Heathrow se stále potýká s velkými problémy a ruší stovky spojů. Může za to čerstvá sněhová nadílka i dominový efekt, který spustila páteční kalamita. Cestující si stěžují na nedůstojné podmínky na letišti i na palubách strojů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrušené odlety

Zrušené odlety | Foto: Tomáš Adamec

Sociální sítě jsou plné historek, kterak cestující museli čekat až sedm hodin na palubě letadla na povolení ke startu.

Jiní zase byli po přistání desítky minut v nejistotě, kdy se uvolní některá ze stojánek a oni budou moci konečně vystoupit.

Hlavně v terminálu číslo 5 nedobrovolně nocovaly přímo na zemi stovky lidí.

„Je nám opravdu líto každého pasažéra, který uvízl na letišti. Snažíme se plánovat dopředu, kolik letů zvládneme odbavit, ale s předpovědí počasí tady v Británii to není úplně snadné,“ tvrdí výkonná ředitelka letiště Heathrow Emma Gilthorpeová.

Bez ohledu na počasí dnes z Heathrow neodletí minimálně 120 spojů. Další londýnská letiště Gatwick, Stansted ani Luton žádné velké potíže nemají.

Jiří Hošek, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme