Německo musí podle prezidenta zůstat otevřené a různorodé

Bez celoevropského hnutí za svobodu by jednotné Německo nevzniklo, vyjádřil dnes v projevu k 20. výročí sjednocení vděčnost německý prezident Wulff především polskému hnutí Solidarita. Ocenil také tehdejší vůdce hlavních velmocí, kteří nakonec kývli na myšlenku vzniku jednotného Německa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléřka Merkelová a prezident Wulff

Kancléřka Merkelová a prezident Wulff | Zdroj: ČTK

Německo proto musí být tahounem evropské myšlenky, řekl prezident Wulff ve svém projevu v Brémách. Dvacet let po sjednocení stojí podle Wullfa Německo před novými úkoly, především integrací menšin.

Německo musí potvrdit, že je otevřené novým myšlenkám a různým názorům, řekl prezident a několikrát zopakoval heslo 90. let „Jsme jeden národ“. A to, jak zdůraznil, jeden národ i pro lidi s jinými náboženskými kořeny.

Wulff několikrát pronesl, že se cítí být prezidentem i muslimů žijících v Německu. Ještě ve funkci spolkového premiéra Dolního Saska přivedl do svého kabinetu německou Turkyni.

Oslavy v Brémách pokračují lidovou veselicí, další slavnostní ceremoniál nyní čeká na politiky vpodvečer v Berlíně.

Klára Stejskalová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme