Německo prožívá další zimní dopravní kolaps

Sníh a náledí komplikuje dopravu také v Německu. Například na dálnici A2 směrem z Berlína do Hannoveru zablokované kamiony způsobily 47 kilometrovou zácpu. Přes 100 dopravních nehod a mnohamilionové škody hlásí také Severní Porýní a Vestfálsko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh stále způsobuje problémy v dopravě

Sníh stále způsobuje problémy v dopravě | Zdroj: ČTK

Podobně dramatická situace je také v Dolním Sasku. S náledím a čerstvým sněhem se potýkají především kamiony. Na mnoha místech zcela zablokovaly provoz na dálnicích. Sněhové pluhy navíc nezvládají silnice uklízet.

O řidiče, kteří uvízly během noci na dálnicích u Hannoveru ale třeba i Hamburku se starali hasiči, kteří jim rozdávali horké nápoje a teplé deky.

Aktuálně dopravní služba nabádá k opatrnosti i v Sasku a Braniborsku, které v posledních hodinách také postihla hustá chumelenice.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme