Polák nechal dceru celý den v rozpáleném autě, dívenka zemřela

V Polsku přišla o život tříletá holčička, kterou otec nechal v autě. Dívenka zůstala zamčená ve voze prakticky celý den, ačkoli teploty dosahují v tomto týdnu extrémních hodnot. Případ vyšetřuje policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ozonová díra (ilustrační foto)

Ozonová díra (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Podle polského tisku muž nejspíš na dítě prostě zapomněl. Auto parkovalo na přímém slunci a odhaduje se, že teplota v něm vystoupala až k 70 stupňům Celsia.

"Otec měl ráno odvést holčičku do školky. Pravděpodobně na ni zapomněl a šel do práce. Že je dívenka pořád ještě v autě, si uvědomil, až když se odpoledne k vozu vrátil," uvedla mluvčí policie Alexandra Nowarová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tragédii v Polsku informovala redaktorka Tea Parkanová

Muž se sice holčičku snažil oživit, zachránit ji už ale nemohl. Tělo dívky ještě ohledá soudní lékař, který definitivně potvrdí příčinu smrti. S největší pravděpodobností však zemřela v důsledku extrémního horka.

Varování, aby lidé nenechávali v autech děti nebo třeba i domácí zvířata, se v médiích objevuje často, přesto není tento případ ojedinělý. Jen včera polská policie vyjížděla hned k několika podobným. Žádný z nich ale neskončil tak tragicky.

Ombudsman Marek Michalak v této souvislosti vyzval Poláky, aby v podobných krizových situacích nečekali na příjezd policistů a klidně rozbili okno vozu. Každá minuta totiž může pro člověka zavřeného v rozpáleném autě znamenat rozdíl mezi životem smrtí. A pro děti to platí dvojnásob.

Třeba ve Spojených státech se podobná neštěstí stávají průměrně jednou za deset dní, a tak vznikla i kampaň nazvaná One decision, která na ně upozorňuje.

Martin Hromádka, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme