Policisté pročesávají Volgograd. Kvůli teroristickým útokům zadrželi už 87 lidí

Volgogradská policie zahájila operaci Vichr-Antiterorismus. Více než čtyři tisícovky policistů hlídají a prověřují veškerá veřejná místa ve městě. Zadrženo bylo 87 lidí, kteří kladli odpor, nechtěli se prokázat doklady nebo u nich byly nalezeny zbraně. Policisté zkontrolovali už celkem 1500 objektů a legitimovali tisíce lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté stojící u páskou ohraničeného místa, kde při výbuchu trolejbusu zemřelo nejméně čtrnáct lidí

Policisté stojící u páskou ohraničeného místa, kde při výbuchu trolejbusu zemřelo nejméně čtrnáct lidí | Zdroj: Reuters

Milionové velkoměsto na Volze ovládl strach. Bezpečnostními rámy a případnou osobní prohlídkou musí projít nejen cestující na nádražích a lidé v úřadech, ale také návštěvníci obchodních center.

Policie nasadila i služební psy. Volgogradu přijeli pomoci také donští kozáci, kteří se připojili k místním kozáckým hlídkám.

„Společně s policisty hlídkují na ulicích také naši kozáci a dobrovolníci z národních družin,“ upřesnil volgogradský gubernátor Sergej Boženov s tím, že národní družiny tvoří hlavně studenti, kteří si mají všímat odložených předmětů nebo podezřelého chování lidí.

Hlídkující a pátrací skupiny se střídají po 12 hodinách. Operace Vichr-Antiterorismus bude pokračovat do odvolání.

Při dvou teroristických útocích zahynulo ve Volgogradu 33 lidí a přes 100 jich bylo zraněno. V celé volgogradské oblasti byl vyhlášen státní smutek až do 3. ledna.

Martin Dorazín, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme