Rusko vyzývá obě Koreje ke zdrženlivosti

Rusko vyzývá Severní i Jižní Koreu ke zdrženlivosti. Moskva zároveň odsoudila použití násilí na korejském poloostrově.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zamrzlá řeka Moskva

Zamrzlá řeka Moskva | Foto: licence Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported, Thomas Glau

Při ostřelování jihokorejského ostrova dělostřelectvem KLDR zahynuli dva vojáci jihokorejské armády. Několik civilistů bylo zraněno. Podle pozorovatelů jde o jeden z nejvážnějších incidentů od konce korejské války v roce 1953.

Rusko podle prohlášení ministerstva zahraničí odsuzuje jakékoli projevy síly mezi státy a vyzývá k řešení sporných otázek výlučně mírovou cestou prostřednictvím politických a diplomatických jednání.

Jak s odvoláním na představitele ruského ministerstva zahraničí informuje agentura Interfax, Moskva apeluje na obě strany, aby nedopustily další vyhrocení situace, které by mohlo vést až k vojenské konfrontaci na Korejském poloostrově.

Jihokorejská armáda je po incidentu ve stavu nejvyšší pohotovosti. Severní Korea tvrdí, že násilí nerozpoutala jako první.

Milan Kopp, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme