Rusové kritizují policii za zásah proti demonstrantům. Úřady výtky odmítají

Ruská policie čelí kritice za postup během pondělních protestů opozice. Proti lidem tvrdě zasáhly speciální jednotky a v Moskvě a Petrohradě pozatýkaly na 500 lidí. Rozhlasová stanice Kommersant FM pak žádá po úřadech vysvětlení, proč policie zbila její reportérku. Nezávislí pozorovatelé mezitím přinesli další důkazy o údajných masových volebních podvodech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zasahují při protiputinovské demonstraci v Moskvě;  Rusko; volby; protesty

Policisté zasahují při protiputinovské demonstraci v Moskvě; Rusko; volby; protesty | Zdroj: Reuters

Reportérka rádia Kommersant FM dostala podle vedení stanice během mítinku na Puškinově náměstí v Moskvě zásah obuškem do hlavy. O použití hrubé síly ze strany policistů mluví i další účastníci demonstrace.

Jeden ze zatčených ruských novinářů byl podle svých slov zbit na policejní stanici, jiní lidé si stěžují na zranění a podlitiny, které utrpěli během policií vytvořené tlačenice. Úřady ale pochybení odmítají. Mluvčí premiéra Dmitrij Peskov zásahové jednotky naopak pochválil za profesionalistu.

Svědectví o falšování ruských voleb přibývá, úřady ztěžují podávání stížností

Číst článek

Opozice protestovala proti výsledkům voleb, které označuje za zmanipulované. Nezávislí pozorovatelé z řad občanských sdružení tvrdí, že ve prospěch Vladimira Putina připsaly komise v různých volebních okrscích stovky hlasů. K masovým podvodům podobného typu podle nich docházelo především v Petrohradě.

Lenka Kabrhelová, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme