Sarkozyho politiku vůči Romům kritizují i duchovní

Politiku francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho vůči Romům kritizovaly až dosud organizace na ochranu lidských práv a především francouzská levice. Ke kritikům se teď ale přidávají i duchovní. Kněz Arthur Hervet dokonce prohlásil, že se bude modlit za boží trest pro Sarkozyho v podobě infarktu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francie posílá rumunské Romy domů

Francie posílá rumunské Romy domů | Zdroj: ČTK

Od slov kněze z Lille se sice někteří představitelé církve distancovali, ale jiní se připojili k protestům v souvislosti s deportací Romů z Francie.

Zmíněný kněz Hervet dokonce vrátil ministru vnitra Briceovi Hortefeuxovi čestný řád na protest proti vládní politice. Podle něj tento ministr nechápe, čím Romové procházejí.

Opoziční socialisté zintenzivňují svoji kampaň proti Sarkozyho krokům. Někteří je označují za legitimizaci rasismu a socialistický poslanec Vincent Peillon připomíná, že právě Hortefeux byl za rasové výroky odsouzen.

Ministr vnitra reagoval tím, že socialisté sice kritizují kroky vlády, ale dosud nenabídli žádnou alternativu, jak postupovat.

Jan Šmíd, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme