V Bavorsku zadrželi před několika dny údajného komplice pařížských teroristů

Bavorská policie zadržela před více než týdnem údajného komplice teroristů, kteří v Paříži provedli sérii útoků. Informaci dnes zveřejnil bavorský premiér Horst Seehofer. Bavorská policie měla vážné podezření, že se muž hodlá zúčastnit teroristického útoku. Informace hned předala francouzským úřadům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

VBerlíně po pařížských útocích zasedl krizový štáb

VBerlíně po pařížských útocích zasedl krizový štáb | Zdroj: Reuters

Při namátkové kontrole ve čtvrtek minulého týdne na dálnici ze Salzburku do Mnichova zastavila hlídka 51letého muže z Černé Hory.

V jeho autě objevili profesionálně vyrobený úkryt a v něm početný zbrojní arzenál - osm kalašnikovů, dvě pistole, jeden revolver a munici. Kromě toho také několik kilogramů výbušniny TNT.

Podle bavorských vyšetřovatelů nasvědčovala řada indicií tomu, že zadržený muž měl namířeno právě do Paříže. Přímou spojitost mezi tímto objevem a útoky v Paříži zatím zemský kriminalistický úřad nepotvrdil s tím, že se jedná o spekulace.

Německo stejně jako další evropské země v reakci na pařížské útoky posiluje bezpečnostní opatření. Před francouzskou ambasádou v centru Berlína jsou zátarasy a velvyslanectví hlídají policisté.

Úřady zvýšily ve městě ostrahu i dalších francouzských budov. Německá policie zavedla intenzivní namátkové kontroly na hranicích s Francií.

Stejně tak zesílila od dnešního rána kontroly na nádražích, kam přijíždějí mezinárodní rychlíky, a také na letištích. Selektivně kontrolují i cestující, kteří přiletěli z Francie. Tato opatření budou podle vyjádření policie určitě trvat několik dní.

Lidé přinášejí květiny k zátarasům před francouzskou ambasádou v Berlíně | Foto: Reuters

ONLINE: K atentátům v Paříži se přihlásil Islámský stát, zemřelo 128 lidí

Číst článek

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme