V Británii vrcholí oslavy 60. výročí nastoupení královny Alžběty II. na trůn

V Británii vrcholí čtyřdenní oslavy 60. výročí nastoupení královny Alžběty II. na trůn. Panovnice se dopoledne účastnila bohoslužby v katedrále svatého Pavla. Poté následují slavnostní recepce a jízda kočárem do Buckinghanského paláce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Královna Alžběta II. před katedrálou svatého Pavla

Královna Alžběta II. před katedrálou svatého Pavla | Zdroj: Reuters

Arcibiskup z Canterbury Rowan Williams právě dokončil kázání a současně i poděkování.

Po bohoslužbě díkůvzdání budou následovat různé recepce a slavnostní oběd ve Westminster Hall v parlamentu.

Největší atrakcí dnešního dne zřejmě bude průjezd kolony kočárů do Buckinghamského paláce, kde královna z balkonu společně s dalšími členy královské rodiny pozdraví davy. Průlet strojů královského letectva nad centrem Londýna je podle posledních zpráv kvůli počasí vážně ohrožen.

Přehrát

00:00 / 00:00

O oslavách mluvil v poledních Ozvěnách dne londýnský zpravodaj Českého rozhlasu Jiří Hošek

Včera večer v centru Londýna panovnici zahrála a zazpívala velká jména hudebního světa. Královna si akci, která připomínala obří párty, zjevně užívala. I když myšlenkami byla asi částečně u svého chotě, vévody z Edinburghu. 90letý princ Philip totiž leží v nemocnici s infekcí močových cest.

Jiří Hošek, Veronika Sedláčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme