Ve Španělsku našli koňské maso ve zmrazených hamburgerech

Koňské maso ve zmrazených hovězích hamburgerech našli také ve Španělsku. Potvrdila to tamní spotřebitelská organizace (OCU) po rozborech vzorku hamburgerů. Španěly ale aféra s koňským masem v potravinách zatím příliš neznepokojuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamburger

Hamburger | Foto: Fotobanka stock.xchng

Zmrazené hovězí hamburgery s přidaným koňským masem se prodávaly v síti menších supermarketů. Výrobek obchody stáhly z pultů, i když zdraví škodlivý podle odborníků není.

Vzorky, které Organizace spotřebitelů prověřovala, pocházely od domácího výrobce.

Španělé aféru s přidáváním koňského masa do hovězího považují sice za podvod na spotřebitele, závadnosti potravin se ale nebojí.

Francouzi ztrácejí po skandálu s koňským masem v lasagních důvěru v mražené polotovary

Číst článek

Prodej a produkce koňského masa je ve Španělsku legální. Ve velkém se tu konina ale nekonzumuje, spíše je určená na vývoz.

Skandál s koňským masem se dostane až do Bruselu. Ve středu ho tam hodlá s ministry členských zemí projednávat komisař Evropské unie pro zdraví. Evropská unie podnikne všechny kroky k vyřešení tohoto problému, předeslal irský ministr zemědělství Simon Coveney.

Koňské maso našli v Británii i v boloňských špagetách, které prodávalo Tesco

Číst článek

Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme