Velká města na severu Anglie zažila bezesnou noc

Největší násilnosti za posledních 30 let zasáhly v noci na dnešek severoanglická města. Gangy řádily v Manchesteru, v Nottinghamu výtržníci zapálili policejní stanici. V Londýně do brzkých ranních hodin panoval po třech nocích nepokojů klid, možná i díky přítomnosti 16 000 policistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Násilí opanovalo města severozápadní Anglie. V Londýně byl klid

Násilí opanovalo města severozápadní Anglie. V Londýně byl klid | Zdroj: Reuters

V Salfordu na předměstí Manchesteru se násilníci vloupali do několika obchodů a zapálili několik aut. Stejně tak vyplenili jednu samoobsluhu a pak ji zapálili. Několik obchodů rozbili výtržníci ve West Bromwich u Birminghamu, kde také zapálili dvě auta. V samotném Birminghamu další gangy vyplenily několik obchodů a zapálily pár automobilů.

Násilníci také napadli kameramana BBC a novináře z další televize ITN.

Do úterní půlnoci zatkla policie 47 lidí. Podle policejního zástupce dostávají pořádkové složky situaci pod kontrolu, připustil ale také, že je zaskočil rozměr násilí.

Zítra bude o situaci jednat britský parlament, který svolal premiér David Cameron. Ten zdůraznil, že pokud pachatelé mají věk na to páchat takové věci, jakých je Británie svědkem, můžou také čelit právním důsledkům svých činů. Výtržníci jsou totiž velmi mladí a spoléhají na svou beztrestnost.

Adéla Havránková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme