Viktor Janukovyč leží s infarktem v nemocnici, píše ruský bulvár

Sesazený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč je podle některých ruských médií na klinice v Moskvě. Lékaři ho tam údajně hospitalizovali s podezřením na infarkt. Ruský bulvár už ale před pár dny oznámil, že Janukovyč zemřel, což pak vyvrátil sám prezident Vladimir Putin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svržený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč na tiskové konferenci v jihoruském Rostovu na Donu, kde vystoupil s projevem k  situaci na Ukrajině

Svržený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč na tiskové konferenci v jihoruském Rostovu na Donu, kde vystoupil s projevem k situaci na Ukrajině | Zdroj: Reuters

Podle listu Moskevský komsomolec, které patří k bulvárním, i když jeho zdroje jsou často velmi dobré, Viktor Janukovyč leží v těžkém stavu v jedné z moskevských nemocnic.

Pravděpodobně jde prý o infarkt. Oficiálně to ale nikdo nepotvrdil. Janukovyčův stav je podle moskevského listu těžký, ale vedení kliniky se k informacím o jeho zdraví odmítá vyslovit. Zdroje ukrajinské agentury Unian prý dokonce hovoří o tom, že bývalý prezident už není mezi živými.

Janukovyč po krvavých událostech na kyjevském náměstí Nezávislosti uprchl na Krym a odtud do ruského Rostova na Donu. Prezident Putin v úterý na tiskové konferenci prohlásil, že s bývalým prezidentem o víkendu hovořil a že je "živ a zdráv".

Politicky ovšem Kreml svého bývalého spojence odepsal, podle Putina už Janukovyč v ukrajinské politice nemá žádnou budoucnost.

Na veřejnosti byl Janukovyč naposled spatřen poslední únorový den při tiskové konferenci v Rostově. O jeho dalším osudu prý nic nevědí ani lidé z jeho nejbližšího okolí, kterým už několik dní nezvedá telefon. Údajná smrt či vážná nemoc exprezidenta je žhavým tématem na ukrajinských i ruských sociálních sítích.

Martin Dorazín, ČTK, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme