Zesnulý moderátor BBC Savile údajně zneužíval i děti v rehabilitačních zařízeních

Sexuální skandál kolem zesnulé moderátorská hvězdy BBC Jimmyho Savila se dál rozrůstá. Deník Daily Telegraph přinesl nová svědectví, podle kterých Savile obtěžoval a zneužíval i nemocné děti v rehabilitačních zařízeních. Do nich pravidelně docházel coby dobrovolník a sponzor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozíčkář (ilustrační foto)

Vozíčkář (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka PhotoRack

Sir Jimmy Savile měl podle svědectví bývalé pacientky a zdravotní sestry zneužívat i děti na prestižní klinice ve Stoke Mandeville.

O nechutných praktikách moderátorské superstar prý personál dobře věděl a nabádal dívky, aby při Savilových návštěvách předstíraly spánek.

Daily Telegraph otiskl svědectví tehdy 13leté dívky, kterou měl Savile líbat, i když byla upoutaná na invalidní vozík. Dívka se prý se svým traumatickým zážitkem netajila. Na policii se ale neobrátila, protože se bála, že jí nikdo neuvěří.

Policie zřídila po lavině obvinění na adresu zesnulého moderátora speciální vyšetřovací tým. Ten vychází z předpokladu, že Savile zneužíval ženy a dívky dlouhých 40 let.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme