Chyťte si svého redaktora, láká v Karlových Varech Radiožurnál

I letos jsme pro vás připravili Filmžurnál, tedy speciální vysílání z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Letos navíc brázdí redaktoři Radiožurnálu ulice Karlových Varů na vozítkách Segway a vy máte možnost se zúčastnit soutěže „Chyť si svého redaktora".

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

46. filmový festival Karlovy Vary

46. filmový festival Karlovy Vary | Foto: Filip Jandourek

Pravidla jsou jednoduchá: kdo vyfotografuje hostesku nebo redaktora v oblečení s logem Radiožurnálu na Segwayi, bude zařazen do slosování o fotoaparát.

Reportéři se kvůli této soutěži naučili na Segwayích jezdit - rychle a bezpečně.

“Stoupnete si na Segway. Stojí úplně rovně, nevyvažujete to rukama, prostě jenom stojíte,” vysvětluje instruktor, jak na vozítko správně nastoupit.

Zatím to vypadalo docela snadně.

“Když chcete jet dopředu, dáte váhu dopředu, přenesete váhu na špičky. Netlačíte na řidítka. Když chcete zastavit, přenesete váhu na paty,” pokračuje instruktáž.

Někomu to šlo lépe, jinému hůř.

“Stojíte na tom úplně normálně, jako kdyby jste stáli na zemi. Vůbec ne křečovitě, úplně uvolněně,” povzbuzuje instruktor.

“Je to strašně citlivé, já se bojím to pustit. Jsem opatrná,” svěřuje se kolegyně.

Kdo chce, na Segwayi se podle instruktora jízdy Ondřeje Coufala naučí. Pozor je ale třeba dát si na překážky, jako jsou schody nebo obrubníky ve městě. “Když jezdíme s turisty, tak musíme vymyslet túry, kde takové problémy nejsou,” dodává.

“Nebezpečné to je ve chvíli, kdy si člověk myslí, že na tom umí a začne dělat hlouposti. Když třeba prudce brzdí nebo kličkuje,” upozorňuje instruktor.

Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme