Filmový festival v Karlových Varech zpestřují doprovodné akce

Karlovarský mezinárodní filmový festival už tradičně není jen o filmu a slavných osobnostech. Přehlídku doprovází také řada akcí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na filmovém festivalu v Karlových Varech je možné si půjčit kolo

Na filmovém festivalu v Karlových Varech je možné si půjčit kolo | Foto: Lucie Husárová 1

Během celého festivalu se lidé mohou rozjet pro dobrou věc. Jednou minutou, kterou stráví na rotopedu, může každý účastník pomoci potřebným. Dosažený výkon se převádí na peníze, které Nadace ČEZ poskytne konkrétním neziskovým organizacím.

Dobročinnou akci před hotelem Thermal zahájili celebrity, podnikatelé i politici. Peníze se při šlapání na festivalovém Oranžovém kole rozdělují tak, že každý z účastníků má možnost jednou minutou aktivně strávenou šlapáním přispět jedné ze dvou vybraných neziskových organizací - tedy Centru Paraple a nadaci Pomozte dětem.

Například Jiří Bartoška, který se stále nevzdal svých oblíbených cigaret, s pedály a převody velmi bojoval a podle ujeté vzdálenosti vydělal zhruba 28 korun.

Už před šlapáním chtěl raději sáhnout do peněženky a vykoupit se tak z povinnosti zahájit aktivně festivalovou akci.

To jeho kolegové, Budař s Issovou, byli mnohem zdatnější a oba se dostali k částce kolem 100 korun. Ještě více vytěžili ze šlapání hejtman Josef Novotný a karlovarský primátor Petr Kulhánek - oba zdatní a nadšení cyklisté.

Šlapání se od roku 2004 zúčastnily už tisíce lidí. Neziskovým organizacím tak vyšlapali kolem tří milionů korun. Na rotoped je možné nasednout ode dneška každý den mezi 10. a 19. hodinou.

Půjčovna kol

Návštěvníci se také mohou projet po Karlových Varech na skutečných kolech. Funguje zde festivalová půjčovna jízdních kol. Kola se půjčují u hotelu Pupp, u stanového městečka a u hotelu Thermal, kde je také můžete vrátit. Každý den od 8 hodin ráno do 11 večer.

Jízdní kola je možné si půjčit až na 4 hodiny. První hodina půjčení je zdarma, každá další započatá hodina je zpoplatněna částkou 100 korun.„Od dnešního rána je v permanenci většina kol. Nejhojněji je využívají lidé ze stanového městečka, kteří to mají jako rychlý, ekologický a pohodlný prostředek, jak se dostat do centra,“ říká jeden z organizátorů Martin Verner.

Děti od 6 do 10 let se mohou zapojit do projektu Rozhlédni se! nadačního fondu Kolečko. Cílem je vzdělat děti v problematice silničního provozu. Děti se tak dozví, na co je dobré si v autě, na kole, ale i na silnici dávat pozor.

Rodiče pak mají možnost dát své děti do rukou odborníků na hlídání v blízkosti hotelu Thermal v Dětském centru a koutku.

Hudební maraton

Festival pestří také ale Hudební maraton, který láká na nejlepší české kapely. Návštěvníkům se tak až do jedné hodiny ranní na podiu postupně představí například i Jan Budař a Eliščin či Band, Tereza Černochová.

Největšími taháky ale určitě budou kapely - Monkey Business, Kryštof, Mig 21. Do Karlových Varů dorazili také legendární Olympici. Na festival se dostanou ti, kteří mají akreditaci nebo Festivalový pas.

Petr Kološ, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme