Na speciální uvedení Světáků dorazily všechny titulní herečky

Speciální projekce komedie režiséra Zdeňka Podskalského Světáci v karlovarském Městském divadle je poctou třem herečkám: Jiřině Bohdalové, Jiřině Jiráskové a Ivě Janžurové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

46. filmový festival Karlovy Vary, Jiří Bartoška, Jiřina Bohdalová a Iva Janžurová

46. filmový festival Karlovy Vary, Jiří Bartoška, Jiřina Bohdalová a Iva Janžurová | Foto: Filip Jandourek

Všechny tři letos slaví životní jubileum.

„Já mám pocit, že jsme ten film měli rádi už tenkrát a já ho teda mám ráda doteďka. A myslím, že holky taky,“ odtušila při slavnostním promítání Jiřina Jirásková.

„Já si myslím, že to je nejlepší filmová komedie,“ potvrzuje Jiřina Bohdalová.

Zvláštní uvedení komedie režiséra Zdeňka Podskalského Světáci, stejně jako včerejší performance komedie Trhák, letos nahradí udělení Křišťálového globu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii české osobnosti.

„Myslím si, že ten nápad, který vymyslel asi pan Bartoška, je hezkej a že přilákal lidi,“ dodává Iva Janžurová.

Vedle tří dam českého filmu se v mužských rolích ve filmu představili Jan Libíček, Jiří Sovák a Vlastimil Brodský.

„Pan režisér Podskalský, který své herce miloval, tak jim umožnil, aby se mírně rozvinuli i autorsky,“ vysvětluje Eva Urbanová, která se v Národním filmovém archivu specializuje na český film, proč kouzlo černobílého snímku dodnes funguje.

Petr Kološ, Kateřina Křenová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme