Soutěžní film Neviditelná má ve Varech po premiéře

Snímek německé produkce s názvem Neviditelná má v Karlových Varech za sebou světovou premiéru. Film režiséra Christina Schwochowa zkoumá, zda je možné z herce dostat maximum a současně je tím psychicky nepoložit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neviditelná

Neviditelná | Foto: MFF KV

Hlavním dějovým prostředím je divadlo.

Scénář napsal režisér filmu se svou matkou, s kterou spolupracuje už pět let.

„Chtěli jsme psát o strachu, stresu a tlaku, který zažívají dnešní mladí lidé. Někde jsme se seznámili s příběhem mladé herečky, která se po divadelním představení pokusila sebevraždu. A to nás inspirovalo," přibližuje režisér Schwochov, kde vzali inspiraci.

Příběh je o herečce, ze které chce režisér divadla dostat maximum hereckého umění. A právě stejně jako se ústřední postava ve filmu ptá režiséra divadla, proč ji do role obsadil, i představitelka hlavní role Stine Fischer Christensen položila stejnou otázku režisérovi snímku Christianu Schwochovi:

„Když mě poprvé Christian oslovil, myslela jsem si, že je to vtip, protože neumím německy. Ale přečetla jsem si scénář, se slovníkem mi to trvalo týden, a ten příběh jsem si zamilovala. Ale ano, ptala jsem se ho několikrát, proč mě do té role obsadil, ale byla to pro mě výzva."

Na film Neviditelná se v Karlových Varech můžete zajít podívat ještě zítra hodinu po poledni.

Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme