Španělsko vysílá do boje o Oskary snímek režisérky Bollaín

Nový film režisérky Iciar Bollaín s názvem "Déšť taky" bude reprezentovat Španělsko na hollywoodských Oskarech v kategorii neanglicky mluvících snímků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sošky Oskarů pro turisty

Sošky Oskarů pro turisty | Foto: Miroslav Konvalina

Rozhodnutí španělské filmové akademie vybrat právě tento film překvapilo odborníky i samotnou režisérku. Iciar Bollaín ale není ve filmovém průmyslu žádným nováčkem. Film "Déšť taky" je jejím pátým celovečerním snímkem. Velmi známá je také jako herečka.

Scénář nominovaného filmu napsal Paul Laverty, dvorní scénárista britského tvůrce Kena Loache. Iciar Bollaín je první ženou, režisérkou, která se za Španělsko bude ucházet o populární sošku.

Definitivní seznam všech vybraných kandidátů na prestižní ocenění sdělí Americká filmová akademie dvacátého pátého ledna příštího roku.

Igor Maňour, Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme