Arsenal v Lize mistrů na Bayern nestačil, nepomohl ani střídající Rosický

Fotbalisté Arsenalu prohráli v osmifinále Ligy mistrů na domácím Emirates stadionu s Bayernem Mnichov 0:2. Za londýnský klub zasáhl do zápasu také Tomáš Rosický. Český reprezentant na trávník vyběhl jako střídající hráč v 74. minutě. Na hřišti soupeře uspělo i Atlético Madrid. Španělský tým zvítězil nad AC Milan 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arjen Robben z Bayernu Mnichov se pokouší překonat Wojciecha Szczesného

Arjen Robben z Bayernu Mnichov se pokouší překonat Wojciecha Szczesného | Zdroj: Reuters

Arsenal začal aktivně a na jeho výkonu bylo znát, že chce oplatit Bayernu loňské vyřazení z Ligy mistrů. V 9. minutě mohl z penalty domácí tým do vedení poslat Özil, jeho reprezentační spoluhráč Neuer byl ale proti a pokus letní posily Gunnerc chytil.

Pokutový kop se kopal i na druhé straně. Pronikajícího Robbena srazil v šestnáctce Szczesny a rozhodčí Rizzoli udělil polskému gólmanovi červenou kartu. Ani Alaba si však s výhodnou standardní situací poradit nedokázal.

Ve druhém poločase bavorský gigant využil početní výhody a po zásazích Kroose a Müllera zvítězil 2:0. Arsenal počtvrté za sebou podlehl německému soupeři, zároveň ukončil sérii 13 soutěžních domácích zápasů bez porážky.

Atlético v úvodu zápasu na San Siru zachránily tyče Ramiho branky. Aktivnějším týmem na trávníku bylo AC Milán i po přestávce, domácí ale zahodili další šance a jejich promarnění si mohli vyčítat ještě víc v závěru. Sedm minut před koncem totiž rozhodl duel nejlepší střelec hostů Diego Costa.

Milánskému kouči Clarenci Seedorfovi tak nevyšla trenérská premiéra v soutěži, kterou jako jediný hráč v historii vyhrál se třemi různými kluby.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Arsenal Londýn - Bayern Mnichov 0:2 (0:0)


Branky:
54. Kroos, 88. Müller. Rozhodčí: Rizzoli - Stefani, Faverani (všichni It.). ČK: 37. Szczesny (Arsenal). ŽK: Sanogo, Rosický - Boateng, Mandžukič. Diváci: 58.000.

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (31. Monreal) - Flamini - Oxlade-Chamberlain (74. Rosický), Özil, Wilshere, Cazorla (39. Fabianski) - Sanogo. Trenér: Wenger.
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng (46. Rafinha), Dante, Alaba - Robben, Martínez, Thiago (79. Pizarro), Kroos, Götze - Mandžukič (64. Müller). Trenér: Guardiola.

AC Milán - Atlético Madrid 0:1 (0:0)

Branka:
83. Diego Costa. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Abate, Bonera, Rami - Insua, Suárez, Diego Costa, López. Diváci: 65.890.

Milán:
Abbiati - De Sciglio (26. Abate), Bonera, Rami, Emanuelson - Essien, De Jong - Poli (85. Constant), Kaká, Taarabt - Balotelli (78. Pazzini). Trenér: Seedorf.
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Insua - Arda Turan (74. Rodríguez), Suárez, Gabi, Koke - García (80. Adrián) - Diego Costa. Trenér: Simeone.


Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme