Baník bude proti Slavii hájit sérii bez porážky. Chceme bodovat, hlásí Svěrkoš

S ostravským Baníkem to minulou sezonu vypadalo ve fotbalové lize špatně. Neustále se potýkal s dluhy, fotbalová asociace mu po výtržnostech fanoušků snížila kapacitu Bazalů a ještě k tomu byl dlouho na sestup. Minimálně po fotbalové stránce ale Baník zázračně ožil, od začátku dubna ani jednou neprohrál a v posledních šesti zápasech navíc nedostal ani gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostravští fotbalisté (v modrém) neprohráli od začátku dubna

Ostravští fotbalisté (v modrém) neprohráli od začátku dubna | Zdroj: ČTK

„Nechápu, jak může Baník čekat patnáct zápasů na výhru a poté čtyři duely před koncem soutěže vyhrát,“ kroutila při květnové návštěvě Prahy hlavou tenisová legenda a ostravský patriot Ivan Lendl.

Těžko odhadovat, co by říkal teď, kdy Baník bez porážky zvládl celou přípravu a nový ligový ročník začal bezgólovou remízou na Dukle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na sérii Baníku bez porážky se zaměřil Martin Charvát

„Bod z venku musíme brát, na Dukle jsme za poslední tři roky bodovali poprvé,“ hodnotil první ostrý duel v sezoně Michal Frydrych.

Jako obránce by přitom mohl být spokojený úplně, Baník totiž stejně jako v pěti posledních přípravných duelech neinkasoval, i když soupeři nebyli z nejsilnějších.

Fotbalový zápas Slavie s Ostravou ve streamu přímo na našem webu

Číst článek

„Hráli jsme se slabšími celky, ale také s týmy z první polské ligy nebo s Trenčínem, který bojuje o postup do Evropské ligy,“ podotýká Frydrych.

„Tyhle statistiky nemám moc rád, trochu jsem se toho bál. Všude se psalo, že jsme v přípravě ani jednou neprohráli. Série je to pěkná, ale nevěřím tomu, že bychom celou sezonu neprohráli. Ale bylo by to fajn,“ usmívá se útočník Václav Svěrkoš.

Baník má na úvod ligy těžký los

Ostravský kapitán hlavně doufá, že Baník opět nebude hrát o záchranu.

„Na Slavii se pokusíme bodovat, pak nás čeká zápas s Teplicemi, které budeme chtít určitě porazit. Protože následně pojedeme na Spartu, kde se moc nevyhrává. Máme těžký los, proto je třeba být spokojený s každým utkáním, které neprohrajeme,“ má jasno Svěrkoš.

Duel na Slavii čeká Baník už dnes od 20.15, jako první ligové utkání v této sezoně ho můžete poslouchat v přímém přenosu prostřednictvím streamu na zpravodajském webu zpravy.rozhlas.cz.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme