Baník Ostrava se v Tbilisi neusmažil, naopak sám zatápěl

Velké horko a spousta divokých fanoušků - takový obrázek zápasu na soupeřově stadionu naběhne asi mnoha fotbalistům, kterým los evropského poháru přidělí soupeře ze země, jakou je Gruzie. V první chvíli to možná platilo také o hráčích ostravského Baníku. Jenže realita byla k Baníkovcům milosrdná. I díky tomu si přivezli z utkání druhého předkola Evropské ligy v Tbilisi vysoké vítězství 6:0 nad tamním týmem WIT Georgia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo bez publika, to bylo utkání WIT Georgia-Baník Ostrava

Divadlo bez publika, to bylo utkání WIT Georgia-Baník Ostrava | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

“Baník Ostráva“ - byl to zvláštní akustický jev při děkovačce Baníku. Pokřik třicítky věrných fanoušků, kteří vážili cestu z Ostravy až do gruzínské metropole, se naprosto nerušeně a všem srozumitelně linul obrovským národním stadionem pro 55 tisíc diváků. Těch totiž přišla jen asi tisícovka a od chvíle, kdy Baník spustil kanonádu, jim příliš do řeči nebylo.

„Já jenom doufám, že to takové nebude v Ostravě, že ti lidé přijdou. I když za stavu 6:0 už si všichni budou myslet, že je všechno hotové. Já bych chtěl diváky pozvat, aby nás přišli povzbudit i do odvety,“ strachuje se před odvetou brankář Baníku Michal Daněk.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baník Ostrava se v Tbilisi neusmažil, naopak! Sám zatápěl

Na stadionu v Tbilisi to vypadalo podobně jako v minulé sezóně při domácích zápasech střížkovských Bohemians, jen trochu ve větším měřítku. Místo dvou set diváků na dvacetitisícovém stadionu jich přišla asi tisícovka do hlediště pro 55 tisíc.

„Já myslím, že i v českém fotbale jsme to teď zažili. V naší lize byl taky takový podobný příklad. My jsme rádi, že zase nemusíme čelit nějakému tlaku extrémně horkého prostředí pokud jde o diváckou kulisu. Nám to nevadilo,“ pochvaloval si ostravský kouč Miroslav Koubek.

Ke slovům trenéra Koubka je možné dodat, že Baník nejenže nemusel čelit horkému prostředí, ale ani horkému počasí. Začalo totiž pršet a místo obávaného vedra bylo příjemných šestadvacet stupňů Celsia.

„Přijeli jsme sem s hrůzou, že tady panuje nějakých padesát stupňů na slunci. Nakonec nám asi začaly pršet kapky štěstí a my jsme tady vyhráli i díky tomu počasí,“ obrátil se s poděkováním k nebesům brankář Michal Daněk.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme