Baník vstupenky na jméno odmítá. Odradí stovky až tisíce slušných fanoušků, zní z klubu

Hned několik výtek se sneslo na adresu ostravského Baníku, jehož pořadatelská služba zřejmě mohla výtržnostem při ligovém utkání se Spartou zamezit. Jednou z připomínek je velké množství pyrotechniky pronesené na stadion.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava

Fanoušci Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

Pořadatelé se ale brání tím, že mají jen omezené prostředky, jak pyrotechniku odhalovat.

„Pořadatelská služba nemá oprávnění někoho vysvlékat nebo mu sahat na intimní místa. Je obtížné hledat mnohdy pěti nebo deseticentimetrové petardy,“ uvedl pro Český rozhlas tiskový mluvčí ostravského Baníku Jaroslav Baďura.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce z ostravského Baníku sbíral reportér Jaroslav Plašil

„Bazaly nejsou typem opláštěného stadionu, jako tomu bývá u moderních arén, nemáme možnost zabránit tomu, aby někdo přes plot nějaký předmět přehodil nebo ho prostrčil dírou,“ dodává Baďura.

I přesto, že zápasy Ostravy se Spartou pokaždé provázejí mimořádná bezpečnostní opatření, pořadatelé nezavedli prodej lístků na jméno.

Zatím totiž neexistují nějaké datové karty, podle kterých by se fanoušci jednoduše identifikovali. Za současné situace kluby mají šanci poznat fanoušky při nákupu vstupenek jenom v případě, že zvolí prodej proti občanskému průkazu.

V Ostravě pořadatelská služba selhala, říká šéf fotbalové asociace Pelta

Číst článek

To se obvykle děje právě pouze při rizikových zápasech, protože organizačně nejde o úplně jednoduchou záležitost. A mnoho fanoušků průtahy odradí.

„Adresní ticketing se nám neosvědčil. Máme zkušenost, že tato forma prodeje možná odradí několik chuligánů, ale zároveň odradí také stovky až tisíce slušných fanoušků, kteří nechtějí dávat osobní údaje. Považují to za překážku volného přístupu na fotbal,“ dodal tiskový mluvčí Baníku Baďura.

Vstupenky na jméno se ale budou prodávat na páteční ligové utkání ve vršovickém Ďolíčku, kde změří síly předposlední Bohemians Praha 1905 s posledním Baníkem.

Prodej ale skončí ve čtvrtek, v den zápasu už nebude možné lístky koupit. Distribuci vstupenek do sektoru hostů si zajistí ostravský klub.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme