Bayern nepřijel do Česka pouze uzmout body, ale také ukázat svou noblesu

Fotbal nemusí být pouhým kopáním do míče, ale také ušlechtilou společenskou záležitostí a podnikáním jako každé jiné. S takovým poselstvím přijel do Plzně na svou misi, která vyvrcholí zápasem Ligy mistrů, poslední vítěz této soutěže Bayern Mnichov. Jeho představitelé totiž uspořádali v pondělí večer slavnostní večeři v plzeňské Měšťanské besedě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bayern Mnichov

Bayern Mnichov | Zdroj: Reuters

Pro Bayern nejsou podobné akce ničím neobvyklým, podobná setkání pořádá před každým zápasem včetně těch venkovních. Účastní se jich vybraní partneři, kteří odjedou s klubem na dané utkání. V Plzni byli na tuto akci pozvaní někteří čeští sportovní funkcionáři, aby si prohlédli noblesu, se kterou se dá ve fotbalovém prostředí komunikovat a navazovat kontakty.

Setkání se uskutečnilo v příjemném prostředí Měšťanské besedy za vůně dobrého jídla. Jednalo se o akci, kde šlo o společenskou stránku věci a o zařazení fotbalu do širšího kontextu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bayern Mnichov uspořádal v Plzni slavnostní večeři v Měšťanské besedě

Mužem, který měl celou vybranou společnost na starosti, byl Paul Breitner. Německý ambasador Bayernu nejenže vidí do kuchyně nejúspěšnějšího klubu současnosti, ale přímo se v ní pohybuje. Dvaašedesátiletý Breitner je mistrem světa i Evropy ze 70. let, ale také velice kultivovaným společníkem a charismatickým vypravěčem, který celý večer uvedl.

Právě Paul Breitner se o podobné akce pořádané mnichovským klubem stará. Během pondělního večera bavil v Měšťanské besedě společnost u jednotlivých stolů a zajímavě vyprávěl o kouzlu trenéra Bayernu Pepa Guardioly.

Ambasador německého velkoklubu hovořil o důvodech, kvůli kterým mnichovský celek angažoval španělského kouče po sezoně, ve které mužstvo pod vedením Juppa Heynckese vyhrálo všechno, co se vyhrát dalo. Podle Breitnerových slov dbal dnes už bývalý trenér Heynckes na to, aby jeho tým hrál ve velkém tempu, navíc důkladně propracovával taktiku. Guardiola ji prý ale posunul ještě dále.

Jan Kaliba, Petr Král, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme