Bayern oplatil Interu porážku z finále loňské LM

Dlouho to vypadalo, že ani jeden ze středečních duelů Ligy mistrů nepřinese gól. Utkání Marseille proti Manchesteru United nakonec bezbrankovou remízou skutečně skončilo, na San Siru odvrátil "plichtu" v nastaveném čase mnichovský kanonýr Mario Gómez. Díky němu vyhrál Bayern v Miláně 1:0 a vybudoval si dobrou pozici do odvety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milánský Wesley Snejder si kryje míč před Philippem Lahmem z Bayernu

Milánský Wesley Snejder si kryje míč před Philippem Lahmem z Bayernu | Zdroj: ČTK

Mnichovský Bayern měl pro jeden ze šlágrů osmifinále Ligy mistrů velkou motivaci. Právě Inter totiž loni na jaře zmařil jeho touhu po nejprestižnější klubové trofeji Evropy. Ve finále ho zdolal 2:0. Teď měl sice italský výběr k dobru domácí prostředí, v prvním poločase měl ale nejblíž ke skórování hostující Robben, jenž nastřelil tyč.

Druhá půle pohledného duelu patřila herně milánskému celku, který měl v posledních minutách velký tlak s několika šancemi. Při nich ale Bayern podržel brankář Kraft. Nečekaně potom udeřili Mnichovští. Střelu Robbena ze střední vzdálenosti vyrazil gólman Interu Júlio César jen před sebe. Tam stál ostrostřelec Mario Gómez, který míč pohotově dorazil do sítě a zařídil bavorskému velkoklubu výhru 1:0.

Inter Milán - Bayern Mnichov 0:1 (0:0)
Branka: 90. Gomez. Rozhodčí: Kassai (Maď.).

Zápas mezi Marseille a Manchesterem příliš fotbalové krásy nenabídl. Hosté měli po většinu utkání převahu, kterou ale nedokázali zúročit. Na jihu Francie nebyla k vidění ani žádná vyložená gólová šance. Na vině byla určitě také oslabená sestava anglického favorita, kterému z různých důvodů chyběli Giggs, Hargreaves nebo Anderson.

Olympique Marseille - Manchester United 0:0
Rozhodčí: Brych (Něm.).

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme