Bayern vyškolil Plzeň v produktivitě, viktoriáni prohráli v LM 0:5

Fotbalisté Plzně utržili ve svém třetím utkání v letošní Lize mistrů debakl na hřišti Bayernu Mnichov, kde podlehli 0:5, když v poločase prohrávali o dvě branky. Na vítězství tak viktoriáni stále čekají, nepomohla jim ani překvapivá přítomnost obránce Davida Limberského, který vyléčil svalové zranění dřív, než se čekalo, v sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 3. kola základní skupiny D fotbalové Ligy mistrů FC Bayern Mnichov - FC Viktoria Plzeň 23. října v Mnichově. Zleva David Limberský z Plzně a Arjen Robben z Bayernu Mnichov.

Utkání 3. kola základní skupiny D fotbalové Ligy mistrů FC Bayern Mnichov - FC Viktoria Plzeň 23. října v Mnichově. Zleva David Limberský z Plzně a Arjen Robben z Bayernu Mnichov. | Zdroj: ČTK

Bayern potvrzoval od prvních minut utkání roli favorita, na plzeňskou obranu se valil jeden útok za druhým, zatímco hostující celek se do ofenzivy moc nedostával.

Na první gólový úspěch domácích se čekalo do 25. minuty. Hubník sáhl v pokutovém území po pronikajícím Robbenovi a rozhodčí nařídil penaltu, kterou trochu se štěstím proměnil Franck Ribéry.

Robben sám mohl navýšit vedení domácích jen chvíli nato, Kozáčik v plzeňské bráně ale předvedl vynikající zákrok a poradil si i s dorážkou Alaby.

V 37. minutě duelu ale Bayern plzeňské hráče doslova vyškolil, Schweinsteiger poslal míč na Mandžukiče, který jej hlavou sklepl na kopačku Alaby a ten zamířil přesně k tyči Kozáčikovy brány. Německý tým tak odcházel do šatny v poločase s dvoubrankovým náskokem.

Utkání 3. kola základní skupiny D fotbalové Ligy mistrů FC Bayern Mnichov - FC Viktoria Plzeň 23. října v Mnichově. Zleva Roman Hubník z Plzně a Mario Mandžukič z Bayernu Mnichov. | Foto: ČTK

Také ve druhém poločase Bayern potvrzoval, že označení ‚nejlepší fotbalový tým světa‘ nosí právem. Plzni uděloval jednu lekci z fotbalové dovednosti za druhou a svoje šance navíc dokázal proměňovat.

V 61. minutě přidal třetí gól za Kozáčikova záda Ribéry, který vykličkoval hostující obranu a technicky přehodil plzeňského gólmana. Jen o tři minuty později už mnichovský tým vedl dokonce o 4 branky, Götze posunul balon na Schweinsteigera, proti kterému neměl Kozáčik sebemenší šanci.

Ve zbytku utkání předváděli domácí exhibiční fotbal plný dalších gólových příležitostí, pátou branku přidal v samotném závěru utkání Götze. Ani ve třetím utkání letošní Ligy mistrů si tak viktoriáni body nepřipsali.

Gólové hody i v dalších zápasech

Manchester City otočil v duelu s CSKA Moskva vývoj utkání a díky dvěma přesným trefám Sergia Agüera zvítězil 2:1. Manchester United zdolal Real Sociedad 1:0, Anderlecht doma podlehl Paris SG vysoko 0:5.

Real uhlídal před Juventusem těsný výsledek 2:1, Benfica doma uhrála s Olympiacosem alespoň remízu 1:1. Leverkusen si snadno poradil s Doněckem 4:0 a Galatasaray zvítězil nad Kodaní 3:1.

3. kolo základní skupiny D fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Viktoria Plzeň 5:0 (2:0)

Branky: 25. z pen. a 61. Ribéry, 37. Alaba, 64. Schweinsteiger, 90. Götze. Rozhodčí: Kelly - MacGraith, Broughton (všichni Ir.). ŽK: Limberský, Hubník, Kozáčik (všichni Plzeň). Diváci: 68.000 (vyprodáno).

Sestavy:

Bayern: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Contento, Alaba - Lahm (63. Götze), Schweinsteiger - Robben, Kroos, Ribéry (67. Müller) - Mandžukič (71. Pizarro). Trenér: Guardiola.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Hubník, Limberský (74. Kovařík) - Procházka, Horváth (62. Ďuriš) - Rajtoral, Hořava, Petržela (85. Tecl) - Kolář. Trenér: Vrba.

Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme