Belgie porazila gólem Origiho Rusko a postupuje do osmifinále

Fotbalisté Belgie vyhráli nejtěsnějším rozdílem nad Ruskem a zajistili si postup ze skupiny H. Jediný gól utkání vstřelil dvě minuty před koncem utkání útočník Origi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický záložník Eden Hazard (vlevo) připravil rozhodující gól v utkání s Ruskem.

Belgický záložník Eden Hazard (vlevo) připravil rozhodující gól v utkání s Ruskem. | Zdroj: ČTK

Prvních dvacet minut měla Belgie územní převahu, ale ruský brankář Akinfejev nemusel řešit žádnou složitější situaci. Ale ani obrana Belgie neměla zpočátku s ruskou ofenzivou problémy.

Do největší šance se dostal dvě minuty před přestávkou Kokorin. Po ideálním centru Glušakova z levé strany byl sám mezi oběma belgickými stopery, ale trestuhodně netrefil branku Courtoise.

Ještě předtím se Rusové hodně zlobili na rozhodčího Brycha, když neposoudil zákrok Aiderweirelta na Kannunikova v pokutovém území jako faul a nechal pokračovat ve hře.

I ve druhém poločase pokračovala spíše vyčkávaná, než ofenzivní fotbal. Šancí se fanoušci obou týmů dočkali až v závěrečných minutách.

Nejdříve po přihrávce Šatova mířil křížnou střelou vedle belgické branky Ješčenko. Za pár minut zahrál Kannunikov dvacet metrů před svoji brankou rukou a Mirallas trefil z přímého kopu tyč.

Rozhodnutí přišlo v 88. minutě. Krásnou individuální akci předvedl Hazard, zpětnou přihrávkou uvolnil kanonýra Origiho a ten zblízka prostřelil Akinfejeva.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina H:

Belgie - Rusko 1:0 (0:0)
Branka: 88. Origi. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Witsel, Alderweireld - Glušakov. Diváci: 73.819.
Belgie: Courtois - Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen (31. Vertonghen) - Witsel, Fellaini - Mertens (75. Mirallas), De Bruyne, E. Hazard - Lukaku (57. Origi). Trenér: Wilmots.
Rusko: Akinfejev - Kozlov (62. Ješčenko), V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Glušakov, Fajzulin - Samedov (90. Keržakov), Šatov (83. Dzagojev), Kanunnikov - Kokorin. Trenér: Capello

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme