Boleslav získala vítěze Poháru UEFA Šírla, zkouší Toleského

Mistr ruské ligy, vítěz Poháru UEFA a Superpoháru Radek Šírl se vrací do Gambrinus ligy. Po skončení angažmá v Zenitu Petrohrad, ve kterém dosáhl zmíněných úspěchů, se na dva roky upsal Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová mladoboleslavská posila Radek Šírl

Nová mladoboleslavská posila Radek Šírl | Zdroj: ČTK

"Je mi 29 let a myslím, že ještě mám něco před sebou, pokud budu zdravý. Chtěl bych se s Boleslaví probojovat do evropských pohárů. Jsou to nádherné zážitky, na takové zápasy člověk nikdy nezapomíná," pojmenovává člen širšího reprezentačního kádru hlavní důvod svého angažmá ve středních Čechách.

Naopak na návrat do národního týmu zatím nemyslí: "Nechal bych to otevřené. Pro mě je důležité vrátit se do formy. Pokud budu hrát pravidelně, podávat dobré výkony, tak se tomu nebráním."

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Mladé Boleslavi mají novou posilu

Překážkou by v Šírlových úmyslech neměl být zdravotní stav. "V lednu jsem měl problémy, ale uzdravil jsem se. Letní přípravu už jsem se Zenitem absolvoval normálně," říká záložník, který do ligy vstoupil v dresu Bohemians 1905 a do Petrohradu odešel po krátkém působení na Letné.

Příchod Radka Šírla potěšil prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka: "Jsem na to pyšný, že hráč s takovými úspěchy přichází do Mladé Boleslavi. Je to důležité i pro český fotbal."

Šírl nemusí být poslední posilou

Před vypršením přestupního termínu to ovšem nemusí být poslední boleslavský úlovek.

"Zkoušíme, v jakém stavu je Goce Toleski. Pokud by uspěl, počítáme s ním. Tato jména svědčí o tom, že myslíme útok na čelní příčky vážně," dodává Dufek.

Kromě nového kontraktu pro Radka Šírla připravili v Mladé Boleslavi také prodloužení stávajících smluv pro Adriana Rolka, Václava Procházku a Lukáše Opielu.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme