Brazilci se po nervy drásajících duelech 'Kanárků' léčí také slivovicí

Čím větší je vášeň Brazilců pro fotbal, tím větší je při letošním mistrovství světa jejich utrpení. Brazilský tým je po včerejší výhře nad Kolumbií už v semifinále, ale doklopýtal tam stylem, který stál jeho fanoušky hodně nervového vypjetí. Ti na uklidnění používají i slivovici, jako například Yvan ze Sao Paula.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Yvan se po zápasech brazilského týmu uklidňuje moravskou slivovicí

Yvan se po zápasech brazilského týmu uklidňuje moravskou slivovicí | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Nervová soustava Brazilce Yvana, který si kvůli čtvrtfinále Argentina-Belgie na víkend odskočil ze Sao Paula do hlavního města Brasilia, bude v pohotovosti i v den, kdy „Kanárci“ nehrají.

„Radši bych sledoval na vlastní oči zápasy našeho týmu, ale nechci brát lístky od překupníků, a sehnat je oficiální cestou bylo často nemožné. Proto chodím aspoň na jiné zápasy a teď je to podruhé v řadě Argentina, což má své výhody. Vidím hrát hvězdy, jako jsou Messi nebo Di María, a bylo by skvělé být u toho přímo na stadionu, když Argentina prohraje,“ směje se Yvan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brazilci fotbal milují. O jejich vášni se přesvědčil i reportér Jan Kaliba

„Je náročné žít s Brazilcem během mistrovství světa. Neexistuje nic jiného. Nikdy jsem neviděla brečet člověka tolik, jako mého muže, když se mu nepodařilo sehnat lístek na otevírací zápas mistrovství světa. Brečel jako malý kluk. Existuje jen fotbal, všechno ostatní jde stranou,“ popisuje dění v brazilské domácnosti Yvanova družka Katka.

Však je také sledování turnaje dost namáhavé samo o sobě, zvlášť když ze všech sil přejete brazilské reprezentaci, tak jako Kateřinin partner Yvan, který teď obzvlášť může ocenit, že si vybral ženu právě z kraje slivovice.

„Potřeboval jsem ji, obzvlášť po zápase proti Chile jsem slivovici opravdu potřeboval. Bylo to tak hrozně nervy drásající. A když jsme nakonec postoupili, udělal jsem jenom: Ufff! A řekl si: Panebože, potřebuju něco na uklidnění! A první, co bylo po ruce, byla slivovice."

„Tatínek poslal Yvanovi zprávu, ať už dají gól, že je to nervák. Pak psal další zprávu, že si musel dát slivovici,“ líčí s úsměvem Kateřina.

Takže se na dálku fandilo a potom pilo jak v Sao Paulu, tak v Horních Moštěnicích u Přerova, odkud pochází jak Kateřina, tak slivovice pálená jejími rodiči. Ovšem zápasy národního týmu tahle vášeň nekončí, právě naopak.

Dětská hračka v barvách rivala? Nepřípustné

Když se moravsko-brazilské dvojici koncem loňského roku narodila dvojčata, první oblečení jim tatínek koupil v černo-bílých barvách jeho rodinou po generace vyznávaného klubu Corinthians.

„S tím se nedělá nic. Buď to přijmeš, anebo to přijmeš. Největší nepřítel Corinthians má zelenou týmovou barvu, tak jsme se třeba hádali kvůli tomu, že jsem koupila zelenou hračku nad postýlku,“ vysvětluje paní Kateřina.

„Proč zelenou," dostává Yvan osypky, jenom zaslechne český výraz pro barvu, ve které nastupují fotbalisté konkurenčního Palmeiras.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme