Byla to životní chyba, prohlásil Uli Hoeness a přijal trest

Uli Hoeness odvolání proti rozsudku za daňové úniky nepodá a přijal trest tři a půl roku vězení. Hoeness také oznámil svou rezignaci na funkci prezidenta Bayernu Mnichov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještě v úterý se Uli Hoeness v šále Bayernu radoval z postupu svého klubu přes Arsenal do čtvrtfinále Ligy mistrů

Ještě v úterý se Uli Hoeness v šále Bayernu radoval z postupu svého klubu přes Arsenal do čtvrtfinále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

„Pověřil jsem své právní zástupce, aby se neodvolávali. Krácení daní bylo mojí životní chybou a následky této chyby ponesu já,“ sdělil Uli Hoeness ve svém prohlášení, které uveřejnil po poradě s rodinou. Oznámil také odchod z vedení Bayernu Mnichov.

Proti rozhodnutí se ještě může odvolat státní zástupce, který pro Hoenesse žádal pět a půl roku z maximálního možného desetiletého trestu. Podle agentury SID by Hoeness měl nastoupit do věznice v Landsbergu, která je přibližně 50 kilometrů od Mnichova.

V dozorčí radě Bayernu ho nahradí Herbert Hainer, který je zároveň šéfem textilní a obuvnické firmy Adidas. Ta má v klubu současného vítěze Ligy mistrů menšinový podíl. Kdo bude místo Hoenesse předsedou Bayernu bude zvoleno na valné hromadě, kterou klub svolá do měsíce.

Dvaašedesátiletý bývalý fotbalista, který získal titul mistra světa i Evropy, ochudil spolkovou republiku o daně minimálně ve výši tři čtvrtě miliardy korun.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme