Čech a Casillas si zahrají po 10 letech proti sobě

České fotbalisty čeká v pátek v Granadě souboj s úřadujícími mistry světa a Evropy. Kvalifikační duel skupiny I na sebe poutá pozornost nejen u nás a ve Španělsku. Poprvé se totiž na reprezentační úrovni proti sobě postaví dva možná nejlepší gólmani světa, domácí Íker Casillas a hostující Petr Čech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink fotbalové reprezentace. Petr Čech

Trénink fotbalové reprezentace. Petr Čech | Foto: Filip Jandourek

Ač oba nastupují za věhlasné kluby, hrající každoročně Ligu mistrů, příliš zápasů proti sobě neodehráli ani tam. Vlastně se na hřišti potkali pouze jednou.

„Určitě to je zajímavé. Já naposledy, co jsem proti němu hrál, tak to bylo ještě za Spartu a to už bude 10 let. Já doufám, že ho také trochu prověříme,“ vzpomíná Petr Čech na dnes už legendární bitvu Sparty proti Realu Madrid z března roku 2001.

Tehdy český gólman inkasoval třikrát, jeho protějšek dvakrát, ale o kvalitě utkání si fanoušci vyprávějí do dnes. Od té doby ale jak český gólman, tak španělský poskočili mezi brankářskou elitu. V květnu třicetiletý Casillas září na klubové úrovni a v té reprezentační pomohl Španělsku ke zlatu na posledních šampionátech Evropy i světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čech a Casillas si zahrají po 10 letech proti sobě

„Jeho největší síla, je mentální síla. Prostě i ten největší tlak zvládá a ten tým dokáže i v těch nejtěžších chvílích podržet. Prostě ten tlak zvládá a to ne každý umí,“ popisuje největší přednost svého pátečního soka Petr Čech. Když má ale najít nějakou slabinu, už tolik hovorný není.

„To bych musel hledat dlouho,“ směje se Petr Čech. „Ne ale já doufám, že ho prověříme a že mu někdo dá gól. Tím totiž šance na nějaký dobrý výsledek stoupne, ale uvidíme, jak ten zápas bude vypadat. Já myslím, že ten zápas odehrajeme dobře podle našich možností.“

Španělský dres ještě nemám

Kam sahají možnosti českého celku, ukáže až páteční utkání. Hned po něm zamíří český gólman ke svému protějšku, aby rozšířil svou sbírku dresů slavných protihráčů.

„Když jsme hráli se Spartou, tak jsme si ho vyměnili. Mám ho doma někde schovaný, ale španělský dres ještě nemám, takže když mi ho vymění, tak samozřejmě si ho vyměním.“

Zda Petr Čech bude předávat nebo naopak přebírat dres vítězů budeme vědět až krátce před páteční půlnocí a vy se to dozvíte i z vysílání Radiožurnálu. Celé utkání uslyšíte v přímé reportáži.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme