Čech je klubovým rekordmanem Chelsea. Vychytal 209 čistých kont

Brankář Petr Čech vychytal rekordní 209. čisté konto v dresu Chelsea. I díky jeho výkonu tým Josého Mourinha zvítězil 2:0 v Hullu a vrátili se zpět do čela anglické ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Čech v objetí se svými spoluhráči Branislavem Ivanovičem a Juanem Matou

Brankář Petr Čech v objetí se svými spoluhráči Branislavem Ivanovičem a Juanem Matou | Zdroj: Reuters

Český reprezentant se dosud o primát dělil s Peterem Bonettim. Anglický gólman však k tomuto rekordu potřeboval v 60. a 70. letech minulého století o téměř 300 zápasů víc.

Čech se naopak může pyšnit oslnivou bilancí - nulu vychytal skoro v každém druhém zápasu, do kterého za Chelsea nastoupil.

Čisté konto proti Hullu je zároveň jeho 150. zápasem bez inkasované branky v Premier League. Držitel rekordu David James má nul na svém kontě 169.

Chelsea, za níž skórovali Torres a Hazard, vede tabulku o bod a první zůstane přinejmenším do nedělního odpoledne, kdy Manchester City nastoupí v Newcastlu.


Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme